به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی بوشهر، حمید زارعی در برنامه رادیویی شوچراغ ضمن معرفی تازه های کتاب استان بوشهر با معرفی و بررسی کتاب تبارشناسی پارچه و لباس زنان در شهرستان دیلم نوشته آفتاب قنبری پرداخت و گفت: کتاب تبارشناسی پارچه و لباس زنان در شهرستان دیلم نوشته بانو آفتاب قنبری توسط انتشارات شاخه زرین در ١۵۴ صفحه و تمام رنگی در سال ١۴٠٠ چاپ و منتشر شده است.
شاعر و محقق بوشهری افزود: این کتاب پژوهشی است درباره فرهنگ تن پوش ها و پارچه های به جا مانده از دوران گذشته که از منظر تبارشناسی مورد مطالعه قرار گرفته و با رویکردهای فرهنگ جدید و معاصر مطابقت داده شده است.
وی ادامه داد: مولف این اثر که خود از اساتید مد و لباس است دنبال یافتن چهره ی تازه و جدیدی است که در لایه های سنت های قدیم پنهان مانده است.
زارعی اضافه کرد: نویسنده تلاش کرده با مطالعه فرهنگ تن پوش ها و پارچه های به جامانده در این دوران در شهرستان دیلم امکان به روز نمایی آثار را همراه با راه های مرسوم مورد بررسی قرار دهد تا مورد استفاده طراحان قرار بگیرد و در صنایع وابسته و کارخانجات استفاده کنند و از این طریق طرح های اصیل ایرانی هویت بیشتری بگیرد.
وی تصریح کرد: خانم قنبری در جمع آوری اطلاعات و نگارش کتاب بیشتر از پژوهش های میدانی استفاده کرده و از دوره عیلامی به بررسی پوشاک و لباس های سنتی منطقه دیلم پرداخته به ویژه این که در این منطقه لباس های سنتی گلابتون دوزی هنوز استفاده می شود که بسیار شکیل و زیباست.
زارعی در ادامه بیان کرد: شایان ذکر است تبارشناسی از جمله دانش های بنیادی محسوب می شود که به دنبال اثبات اجزا و ارتباط آن با کل یک جریان فکری و هنری است.
وی خاطر نشان کرد: کتاب تبار شناسی پارچه و لباس زنان دیلم دارای ۴فصل مبانی نظری، روش تحقیق، یافته های تحقیق و نتیجه گیری همراه با فهرست جداول و شکل هاست