محمد مظفری | مدیرمسئول هفته نامه صدای بندر به گزارش پایگاه خبری صدای دیلم و به نقل از صدای بندر ، روز یکشنبه ۹مهر ماه به دعوت شورای شهر و شهرداری بندر گناوه، نشست هم اندیشی با شهروندان برای شنیدن پیشنهادات جهت بهبود وضعیت شهر گناوه برگزار گردید. ضمن تشکر از این اقدام مهم و […]
محمد مظفری | مدیرمسئول هفته نامه صدای بندر
به گزارش پایگاه خبری صدای دیلم و به نقل از صدای بندر ، روز یکشنبه ۹مهر ماه به دعوت شورای شهر و شهرداری بندر گناوه، نشست هم اندیشی با شهروندان برای شنیدن پیشنهادات جهت بهبود وضعیت شهر گناوه برگزار گردید. ضمن تشکر از این اقدام مهم و در راستای حقوق شهروندی، در همین زمینه نکاتی را به منظور توسعه مبلمان شهری پیشنهاد می دهم.
پیشنهاد اول: داشتن نماد های شهری برای شهرها بخصوص شهرها و بنادر گردشگری می تواند به توسعه آن شهر و کمک زیادی کند. برای تهیه و ساخت نماد یا المان های شهری در بندر گناوه نه تنها اقدام صحیح و علمی صورت نگرفته بلکه در معماری شهری نیز شاهد ویژگی های شهری نیستیم. ایجاد نمادهای شهری مرتبط با فرهنگ و تاریخ گناوه باید در اولویت شهرداری باشد.
پیشنهاد دوم: میدان مرکزی در هر شهر نقطه عطف ایجاد و تشکیل هر شهر و توسعه مبلمان شهری آن است. از این رو در معماری شهرها و همچنین مبلمان شهری به آن توجه ویزه می شود. میدان مرکزی گناوه بخاطر فضای بسیار گسترده و همچنین قرار گرفتن در مرکز بازار از اهمیت خاصی در گناوه برخوردار می باشد که در سالهای گذشته به دلیل عدم توجه به آن به حال خود رها گردیده و در حال حاضر نیز متاسفانه به عنوان فضایی برای نصب چادر یا استراحت گردشگران استفاده می شود!
در حالی که این میدان مهم در کنار بزرگترین بازار تجاری جنوب ایران می تواند به یک نماد و المان مهم شهری در جنوب ایران و کل کشور تبدیل شود که همچون بازار و ساحل زیبای گناوه جذب کننده گردشگر باشد.
نمونه های مهمی مثل میدان امام اصفهان (نقش جهان) یا میدان امام همدان می توانند مدل های شایسته ای برای بازسازی میدان امام گناوه باشد.
اگرچه به لحاظ سو مدیریت و با استقرار دستفروشان و اغذیه فروشان سیار چهره این میدان مهم در سالهای اخیر مخدوش شده ولی یقینا با یک برنامه ریزی مهم و طراحی مدرن می توان میدان امام گناوه را به یک میدان گردشگری مهم در جنوب ایران تبدیل نمود.
البته بافت بازار و ساخت و سازهای اطراف میدان گناوه نیز می توانند به زیباسازی این میدان کمک کنند. پیشنهاد می شود شورای شهر و شهرداری گناوه با مسدود نمودن ورودی های میدان امام و تبدیل آن به پیاده راه، این میدان را تبدیل به نمادی بین المللی برای مهمترین بندر تجاری جنوب ایران کنند.
پیشنهاد سوم: یقینا برای ایجادی شهری منظم و بدون شلوغی ایجاد پارکینگ های عمومی می تواند بهترین گزینه باشد. گناوه به شدت به پارکینگ طبقاتی نیاز دارد و برای تبدیل میدان امام به یک میدان گردشگری وجود پارکینگ های طبقاتی در اطراف بازار الزامی است.